Valaistusblogi

Piristä ilmettä tehosteseinällä

Rovaniemellä asuvien Palon kolmihenkisen perheen koti eroaa suositun suomalaisesta harmaasta sisustustyylistä edukseen. Palojen kodin modernissa sisustuksessa erityisesti silmään iskevät Design Saarisen suunnittelemat hauskat ja pirteät tehosteseinät. Tehosteseinällä tarkoitetaan yhden seinän tapetoimista tai maalaamista eri värillä kuin huoneen muut seinät.

Tehostetapetti antaa sisustajalle mahdollisuuden muuttaa tilan ilmettä huomattavasti. Seinien tapettikuoseissa voi leikitellä erilaisilla väreillä, muodoilla ja kuvioilla, joilla tilaan voidaan rakentaa erilaisia kontrasteja ja vastakohtia.

Keittiö on moderni ja tehosteseinät sopivat huoneen tyyliin.

Tehostetapeteilla on helppo muokata kodin perusilmettä. Tässä asunnossa keittiön vaaleat ja modernit huonekalut erottuvat hyvin sävyiltään rohkeammasta tehosteseinästä. Tämän nykyaikaisen keittiön on suunnitellut ja kalustanut Katja Eteläinen Keittiömaailmalta.

Keittiön tehostetapetti.

Kukkakuosi sopii olohuoneeseen.

Tehostetapetti antaa mahdollisuuksia yksityiskohdilla leikkimiseen sekä kodin tyylin ja tunnelman korostamiseen. Olohuoneen tehosteseinän kukkatapetti toimii katseenvangitsijana ja tapetin pirteää kuosia on jatkettu leikkisästi sohvatyynyillä, jotka on päällystetty hengen mukaan pirteillä kuoseilla. Näin tehosteseinä ei jää yksittäiseksi elementiksi vaan sisustuksesta saadaan yhtenevä kokonaisuus.

Lämmin punainen väri sopii eteiseen.

Kun tehosteseinä on toteutettu tilaan sopivilla väri- ja muotovalinnoilla, saadaan siitä näyttävä elementti. Koska tilojen muut seinät ovat säilytetty puhtaan valkoisina, eivät tehostetapettien rikkaat ja rönsyilevät kuosit tunnu liian raskailta. Palojen eteisen punaisensävyinen kukkakuosi toivottaa sisääntulijan lämpimästi tervetulleeksi.

Makuuhuoneen keltaiseen väriin on pirteämpää herätä.

Makuhuoneen tehosteseinän keltainen ornamenttikuosi tuo varmasti pirteyttä siellä heräävän aamuihin. Huoneen säilytystila on minimalistinen ja sen valkoinen yleisilme antaa tilaa tehosteseinälle välttäen sen, ettei kokonaisuudesta tule levoton.

Keltainen väri raikastaa kodinhoitohuonetta.

Kodinhoitohuoneen seinän keltainen kukkakuosi tekee tilasta virkeän, jolloin kotityöt sujuvat varmasti kevyemmin. Tehosteseinän sävyjä on jatkettu leikkistästi kaappien vetimissä.

Suihkulaatat ovat hauskat.

Suihkutiloissa teihosteseinän laattojen järjestys on suunniteltu etukäteen, joka helpottaa asennusta huomattavasti. Laatoituksen toteutti laattamestari Jussi Haulos.

Yhdestä kohtaa asuntoa näkee melkein kaikki tehosteseinät kerralla.

Tehosteseinien sijoittelun suunnitelmallisuus on myös nähtävissä, sillä makuhuoneen ja eteisen tapetit muodostavat hauskan jatkumon kodin ruokailutilasta katsottaessa. Tehosteseinien sijoittelu luo syvyyttä avoimeen tilaan.

Napapiirin leveysasteilla sijaitsevan Palojen kotiin on tehosteiseinien avulla saatu ikuisen kesän tuntu, ja ne piristävät asukkaiden arkea varmasti talven pakkaspäivinäkin. Kodin moderniin ilmeeseen sopivan raikkaan LED-valaisimet toimitti Winled Oy. Kodin valaistussuunnittelusta lisätietoa voit lukea täältä.

Voit tykätä Valaistusblogin sivusta Facebookissa ja kuvia pääset ihailemaan Pinterestissä ja Instagramissa.

Author image
Rovaniemi WWW-sivu
Lapissa asuva sisällöntuottaja. Kylmästä kärsimisen lisäksi harrastelen valokuvausta ja videokuvausta. Seurailen myös futista ja eSportsia.