Valaistusblogi

Perheen unelma puutalosta toteutui – katso ihanat sisustuskuvat

Kaarran vehreyden ympäröimälle soraiselle pihamaalle. Koirien reviirinpuolustusäänien siivittelemänä kuljen kuistille ja astun sisään valoa huokuvaan asuntoon.

20 vuotta yhdessä olleen avioparin pitkäaikainen unelma toteutui viime vuoden loppupuolella, kun perhe pääsi jouluksi uuteen kotiin. Aku, 35, ja Anni, 38, sekä perheen pojat Kalle, 10, ja Konsta, 6, muuttivat vain kivenheiton päähän edellisestä asunnostaan Kauttuan 10 vuotta vanhalla asuinalueella. Idyllisellä sijainnilla Pyhäjärven kupeessa sijaitseva asuinalue miellyttää niin silmää kuin sieluakin.

Korkea katto ja tyylikkäästi muotoiltu katto tuo ilmavuutta ja näyttävyyttä taloon.

Viihtyisällä divaanisohvalla kelpaa nautiskella iltapäiväkahvit.
Neliskanttisilla Kanna-valaisimilla on luotu tyylikkyyttä valoisaan ja avaraan tilaan. Valot toimivat mukavana sisustuselementtinä päiväsaikaankin.

Keittiössä jatkuu yhtenäinen valkoinen sisustuslinja.
Keittiö on muun asunnon kanssa yhtenäistä valkoista sisustuslinjaa, johon oman mausteensa tuo tumma ulko-ovi.

Makuuhuoneen henkii valoisaa maalaisromantiikkaa.
Maalaisromantiikkaa henkivä makuuhuone pääsee ominaisuuksiinsa niin päivänvalossa kuin valopaneelien tähdittämässä iltahämärässäkin.

Epäsuoralla ledivalolla valaistut portaat ovat sisustuselementti sellaisenaan.

Portaiden ei tarvitse olla tylsät, kun ne tehdään asunnon tyyliin sopiviksi.
Portaikko voi olla merkittävä sisustuksellinen elementti. Portaikon viertä pitkin kulkeva valonauha on kätevä ja tyylikäs ratkaisu yöllistä liikkumista ajatellen ja luo tunnelmaa päiväsaikaankin.

Yläkerran aulassa tarvitaan reilusti valoa, jota saadaan Eden-valopaneelista.
60x60 senttinen Eden-valopaneeli toimii hyvänä ratkaisuna yläkerran aulan valaisuun ikkunamaisen olemuksensa ja laajan valopintansa vuoksi.

Kylpyhuoneessa ripaus modernia mustaa antaa ryhtiä tilalle.
Mustan käyttö tehostevärinä WC-tilassa on moderni ja ryhdikäs ratkaisu. Graafiset Hydra-valaisimet sopivat korostamaan huoneen ylellistä olemusta.

Lastenhuoneessa on reilusti tilaa leikkiä.
Molempien poikien huoneissa on tilaa leikkiä. Jännittävä yksityiskohta ovat pienet erkkerit.

Anni kertoo, että alue on täydellinen lapsiperheille, koska pihapiiristä löytyy lapsia taaperosta yläkoululaisiin ja suhteet naapureihin ovat läheiset. ”Ei tarvitse muuta kuin heittää lapset naapurin ovesta sisään ja ilmoittaa palaavansa tunnin päästä”, Anni naurahtaa ja täydentää: ”Täällä vallitsee ihana yhteishenki naapuruston välillä.” Yhteisöllisyyden lisäksi Kauttua tarjoaa kulttuurillisia elämyksiä: Halutessaan voi käydä ihastelemassa vaikka Kauttuan Ruukinpuistoa tai kaivautua syvemmälle historian syövereihin Luistarin muinaispuistossa.

Vapaa-ajan harrastuksistakaan ei tarvitse lähteä tinkimään, koska kunnasta löytyy myös ampumarata. ”Vapaa-aika kuluu metsästyksen ja koirien parissa”, Anni selostaa ja luo lempeän katseen pihamaalle, jossa kaksi täysikasvuista koiraa ravaa suuressa aitauksessa. ”Ensimmäinen pentue syntyi juuri”, hiljattain koirankasvatusharrastuksensa aloittanut Anni kertoo hymyillen. Aku puolestaan ajelee mönkijällä, ja perheen pojat ovat henkeen ja vereen uskollisia jalkapallolle. Tällä hetkellä suuri osa perheen vapaa-ajasta kuluu kuitenkin pihan kuntoonlaittamiseen, kun vuosi sitten aloitettu taloprojekti alkaa vähitellen valmistua.

Keskustelemme Annin kanssa juuri poikien jalkapallointohimosta, kun sisälle paukahtaa punamustaan pelipaitaan pukeutunut 10-vuotias Kalle. ”Mikä toi on? Saaks näitä syödä?” poika utelee samalla kun hapuilee keksipurkin kantta. Käy ilmi, että viereisellä jalkapallokentällä pelattu peli päättyi tappioon, mikä luonnollisesti laittaa mielen maihin. Pian harmitus kuitenkin laantuu, kun puheenaiheeksi nousee jäätelö. Klassisella jäätelötekniikalla saamme houkuteltua pojat hetkeksi valokuvaan, kunnes he taas ryntäävät takaisin omille teilleen.

Astun ulos kirkkaaseen alkukesän iltaan. Koirat ovat hiljentyneet ja pihalla kaikuu vain trampoliinin ääni ja kaukainen autotien humina. Katson ilta-auringossa muutaman volttiesityksen ja suuntaan autoni kohti rauhallista maalaismaisemaa.

Valaisinten asennuksen ja sähkötyöt kohteeseen teki Sähköasennus Juha Sainio. Valaisimista ja valaistussuunnittelusta vastasi Winled Oy.