Valaistusblogi

Moderni ja vintage ne yhteen sopii

Oletko sinäkin ihastunut vintagen ja upouuden leikkisään yhdistelyyn? Mennäänpä vieraisille lapsiperheen ihanan valoisaan uuteen kotiin ja katsotaan, millaiset viehättävät vanhantyyliset esineet ovat löytäneet sinne tiensä.


![Peltipurkit tuovat väriä ja tunnelmaa valkoiseen sisustukseen.](/content/images/2016/06/peltipurkit2.jpg) Peltipurkeissa on värikästä vintage-henkeä, olivatpa ne uusia tai vanhoja. Kolmikon vanhin, palmukuvioinen kahvipurkki, on Venäjän-tuliainen.
![Uusvanhan tuolin puupinta näyttää aivan aidolta vanhalta puulta.](/content/images/2016/06/tuolinkarmi.jpg) Arvaatko, miltä vuosisadalta nämä tuolit ovat? Kyllä vain, 2000-luvulta. Kyseessä on löytö sisustusmessuilta. Uusvanhat huonekalut osataan tätä nykyä tehdä niin taitavasti, että eroa "aitoon vanhaan" on vaikeaa ellei mahdotonta havaita.
![Tytön huoneessa väreinä on raikasta valkeaa ja puuterimaista vaaleanpunaista.](/content/images/2016/06/lastenhuone-m.jpg) Tyttären huoneen hempeät sävyt saavat ripauksen rosoisuutta pienten istujien kokoon suunnitelluista puutuoleista.
![Huutokaupasta löytynyttä keinutuolia koristaa kaunis ristipistotyyny.](/content/images/2016/06/keinutuoli-tyyny-2.jpg) Ristipistoin koristeltu tyyny on kotoinen väriläiskä, joka vie varmasti monen ajatukset pienelle aikamatkalle. Mieleen juolahtaa ripaus kesää, pullantuoksua ja mummolan lämpöä. Ja kuinkas muutenkaan, sillä tyynynpäällinen on perheen äidinäidin antama lahja, omin käsin tehty tietenkin.

Tyynyn alla oleva keinutuoli lähti mukaan huutokaupasta.


![Hillityt värit valkoinen, luonnonvalkoinen ja harmaa ovat ajattomia valintoja.](/content/images/2016/06/valaisin2-1.jpg) Sisustuksen pääväreiksi on valittu tyylikkäitä harmaan ja valkoisen sävyjä, koska kodin ilmeestä on haluttu valoisa ja ajaton: sellainen, joka miellyttää silmää pitkään. Perinteisen tyylin koristevalaisin riittää yöpöydälle hyvin, sillä kokonaisvalaistuksesta on huolehdittu laadukkailla led-valaisimilla.

Lisää inspiraatiokuvia ja tietoa tämän modernin kodin tyylikkäästä valaistuksesta löydät viime viikon blogiartikkelista.


![Helmitaulu voi paitsi innostaa lapsen laskemisesta myös toimia sisustuselementtinä.](/content/images/2016/06/helmitaulu.jpg) Pojan huoneessa hienojen legorakennelmien keskellä kohoaa vanha helmitaulu. Sen on perheen isä tuonut vuosia sitten vaihto-oppilasmatkaltaan Moskovasta.

Lisää vintagen lumoa luvassa##

Sisustusinspiraatiota vanhoilta ajoilta ammennetaan ensi viikon postauksessa, joka esittelee ideoita, joilla tuoda ripaus 1800-luvun kartanoromantiikkaa kotiisi.

Author image
Moi! Lempivärini sisustuksessa on turkoosi. Kokemusta on kertynyt copywriterin, käsikirjoittajan ja toimittajan töistä. Vapaa-ajalla bloggaan, pyöräilen ja piirtelen.