Valaistusblogi

Inspiraatiota ihaniin kesähäihin – satumaisen tyylikäs Willa Söder

On kaunis ja kirkas päivä, kun heitän aurinkolasit silmille ja suuntaan keulan kohti Sipoota. Tänään pääsen tutustumaan vasta valmistuneeseen juhlatilaan Söderkullassa – Willa Söderiin.

Ajan ensin ohi, muutamaankin otteeseen, sillä jostain syystä navigaattorini ei meinaa millään, tänäänkään, tulla juttuun kanssani. Kun hetkeksi nostan katseen navigaattorista ja turvaudun hieman vanhempaan suunnistusmenetelmään – silmiini – löydän kohteen saman tien. Kaunis valkoinen rakennus kohoaa hangesta tien vieressä. Ajan autoni parkkiin, kierrän talon ja astun sisään.
willa söder sali toinen suunta
Nyt ei voinut muuta todeta, kuin että aivan kun olisi kotiin tullut. Tämä on minunnäköiseni paikka!

Suurista ikkunoista tulvii luonnonvaloa, led-valaisimia on käytetty pihtailematta tuomaan lisävalkeutta, pinnoilla leikitellään aina kliinisestä ja kiiltävästä rosoiseen loft-henkiseen raakamateriaaliin saakka.

Pintamateriaaleista alkanut leikittely jatkuu kalustuksessa, jossa hyödynnetään reippaasti peilipintaa ja modernia "tatsia" sujuvasti vanhan puun ja kiven rinnalla. Vastakohtien hyödyntäminen toimii korostavasti ja luo kiinnostavia eyecatchereitä ympäri tilan. Tässäkään ei ole kuitenkaan liioiteltu, vaan yksittäisille detaljeille jätetään tilaa loistaa.

willa söder juhlasali
Hetken ihasteltuani pääsen jututtamaan Willa Söderin omistajaa ja äitiä ajatuksen takana, Sini Koposta. Kuulen, että idea tilaan lähti ensin omasta tarpeesta – sopivan oloisia juhlavenueita ei tuntunut omiin häihin löytyvän. Omien toiveiden ja ajatusten kautta lähti suunnitelma kasvamaan, ja lopulta tie ajatuksesta toteutukseen oli yllättävänkin lyhyt, sillä Willa Söder nousi paikalleen nopeammin kuin yksikään tietämäni omakotitalo. Epäilen, että osasyy tiukkaan tahtiin on varsinaisen tehopakkauksen kuvan välittävässä omistajassa!
käytävän koristepöytä

Yllätyn kuullessani ettei tiloissa ole käytetty sisustussuunnittelijan apua, sillä pinnat ja materiaalit toimivat erityisen hyvin, ja kauniita yksityiskohtia löytyy aina WC-tiloista asti.

Helmi lasikuutio -valaisimet tuovat hienoa kirkkautta ja jälleen pintojen ja materiaalien vastakkainasettelua gothic-moderniin käsienpesutilaan. Kaikenkaikkiaan Willa Söder voisi löytyä minkä tahansa sisustusjulkaisun sivuilta, sen verran uskottavaa jälkeä on Koponen saanut aikaiseksi. Tämänkaltaisia juhlatiloja kaivataankin lisää, perinteisen romanttisten juhlavenueiden ohelle.
gothic-henkinen käsienpesutila

käytävän valaistus ledeillä

Ihastun erääseen lipastoon niin että joudun jo itsekin tiedustelemaan ostopaikkaa, jolloin minulle selviää, että rakennusprojektin yhteyteen syntyi myös pienimuotoinen kalusteiden maahantuontiprojekti – omaan tarpeeseen kun ei jälleen löytynyt sopivaa Suomesta. Vilkaisen vielä peilipintaista, massiivista lipastoa, ja kipaisen vauhdilla pihalle itsehillinnän rippeitä rutistaen.

tilanjakaja juhlatilassa
Ulkopuolen valaistus on toteutettu rakennusta kiertävillä seinävalaisimilla, jotka luovat miellyttävän ja pehmeän epäsuoran valon pitkin vaaleiden seinien pintaa. Palaan Söderkullaan kesän korvalla katsomaan, kuinka Suomen suvi muuttaa tilan henkeä!
lasipöytä juhlaan
willa söder julkisivu

Willa Söderin sähkötöistä vastasi Sipoon Sähköasennus ja valaistuksen suunnittelusta ja valaisimista Winled Oy.