Valaistusblogi

Jounin Kauppa sanoi tahdon

Ottaen huomioon LED-valaisinten huiman käyttöiän on pitkä yhteinen taipaleemme Jounin Kaupan kanssa alkanut. Olemme tästä asiasta luonnollisesti aivan äärimmäisen onnellisia.

Ylläksellä suditaan astetta leveämmällä pensselillä ja siitä nauttii meidän henkilökuntamme lisäksi pohjoisen koko kansa.

On muutenkin noin miljoona eri syytä miksi Jounin Kaupan valaistuksen suunnitteleminen ja tekeminen on meille aivan spesiaali homma. Suurimpana syynä lienee se, että meillä kaikkien työntekijöiden keskuudessa vallitsee megalomaanisen suuri arvostus kapelimestari Kaulasen orkesteria kohtaan. Kun puhutaan asioiden tekemisestä poikkeuksellisen hyvin on Jounin Kauppaa parempaa esimerkkiä erittäin vaikea edes keksiä. Aika hankala on myös erikseen määritellä sitä mistä itse Kauppiaan ja Kauppiaan Rouvan tarmo homman tekemiseen niin suurella sydämellä kumpuaa. Ehkä se on se vuoristoilma? No, mene ja tiedä mutta totuus on, että Ylläksellä suditaan astetta leveämmällä pensselillä ja siitä nauttii meidän henkilökuntamme lisäksi pohjoisen koko kansa.

Mitä tulee itse kaupan valaistukseen, niin se tehdään tietysti vimpan päälle. Projekti sisältää myymälätilan lisäksi myös kaikkien muiden tilojoen päivittämisen LED-aikaan. Olemme tehneet kohteeseen valaistussuunnitelman, joka pitää huolen energiatehokkuuden lisäksi myös siitä, että kaupassa on parempi yleisvalaistus. Näin ollen Jounin Kaupan asiakkaiden on entistäkin mukavampi käydä ostoksilla ja työntekijöiden mukavampi työskennellä.


Tekemämme laskelmat valaistuksen tasoista pitävät huolen siitä, että oli sitten kyseessä myymälä tai taukotila niin valaistus on tasolla kiitettävä. Tästä linjasta ei poiketa missään kohtaa.

Projekti on nyt siinä vaiheessa, että lopulliset suunnitelmat on tehty. Itse valaisinten asentaminen tapahtuu pian vapun jälkeen, kunhan kiihkein sesonki Ylläksellä päättyy ja tunturi hiljenee taas hetkeksi. Tulemme kirjoittelemaan vielä useampaa otteeseen projektin eri vaiheista.

Myöhemmin seuraa tarkempia energiansäästölaskelmia sekä mittaustuloksia siitä, miten myös valaistus Jounin Kaupassa alkaa hiljalleen täyttämään määritelmän ”Vimpan päälle”.

Author image
Panu toimii Winled Oy:n kehitysjohtajana. Hän lueskelee paljon maailman menosta ja kirjoittelee aika ajoin artikkeleita kieli poskella.