Valaistusblogi

TV:stä tutun Helena Karihtalan sisustusvinkit – katso videohaastattelu

Asuntomessujen hulinassa tapasimme sisustussuunnittelija Helena Karihtalan. TV:stäkin monille suomalaisille tuttu suunnittelija vastasi tänä vuonna modernin Kannustalo Pohjanmaan tyylikkäästä ilmeestä.

Messukiireistä huolimatta Helena Karihtala ehti lähettää videoterveisensä ja sisustusvinkkinsä Valaistusblogin lukijoille. Videohaastattelun pääset katselemaan alta:

Kolmella vinkillä pääsee jo pitkälle

Sisustussuunnittelija Karihtalalta heltisi myös kolme ammattilaisen vinkkiä kaikille kodin sisustajille.

1. Ihan ensimmäinen ja tärkein asia on, että jokainen rakentaa ja sisustaa omaa kotia oman maun ja omien mieltymysten mukaan. Kaikki lähtee pintamateriaaleista, jotka antavat raamit kaikelle sisustukselle. Kannattaakin valita jo hyvissä ajoin, mikä on sisustuksen johtoajatus ja haettu tunnelma.

2. Toinen tärkeä asia kodin viihtyvyydessä ovat riittävät säilytystilat. Kun ne on mietitty, se on hyvä pohja toimivalle sisustukselle ja kodille, joka toimii arjessa ja pysyy siistinä.

3. Kolmanneksi kannattaa varoa liikaa impulsiivisuutta. Kun päättää kodin tyylilajin ja pysyttelee siinä, välttyy ristiriidoilta ja siltä, että lopputulos alkaisi vähitellen muistuttaa sillisalaattia.

Kannustalon keittiössä on paljon luonnonvaloa ja led-valaisimet katossa.
Kaapistot, lattiat ja seinäpinnat luovat perustan, jolle sisustusta lähdetään miettimään. Tässä selkeässä keittiössä peräseinän tehosteena on käytetty mustaa himmeästi kiiltävää laattaa. Ympäristöystävällisten LED-valaisinten ansiosta keittiössä on miellyttävää laittaa ruokaa myös silloin, kun luonnonvaloa ei ole.
Makuuhuone on tumma ja tyylikäs.
Tumma ja tunnelmallinen makuuhuone lumoaa. Mustiin tapetteihin valoa tuovat hopeiset kukkakuviot, ja tarkoin valitut esineet kiinnittävät katseen.Ahaa-elämyksiä sisustajille

Vaikka Helena Karihtala on kokenut ammattilainen, hän myöntää, että messukohteen sisustaminen on erilaista, kun kyseessä on julkinen työ.

"Tavoitteeni on tarjota kohteessa vieraileville ihmisille ahaa-elämyksiä. Jotain erilaista ja ideoita, että näinkin voi sisustaa."

Karihtala on kokonaisuuteen tyytyväinen, ja mainitsee erityiseksi suosikkipaikakseen tuvan sisääntuloaulan.

Aulaa valaisevat kattoon upotetut valaisimet.
Sisääntuloaulan korkea tila ja parviratkaisu tuovat avaruutta. Upotettavat LED-valaisimet antavat raikkaan ja kotoisan valon, jonka ansiosta arkkitehtuuri pääsee oikeuksiinsa myös pimeänä vuodenaikana.Ihanat yksityiskohdat viimeistelevät sisustuksen.
Tyyliin sopivat yksityiskohdat luovat kotiin viehättävää tunnelmaa. Tässä asetelma makuuhuoneen yöpöydältä.
Sohvalle voi istahtaa ja seurustella keittiössä puuhailevien kanssa.
Hillityt värit ja sopiva sekoitus perinteistä ja modernia luovat miellyttävän selkeän ilmeen. Tummat kattoparrut ja ikkunanpuitteet tuovat ryhtiä tilaan.
Roikkuvalaisimen yksityiskohta: lintuja häkissä.
Iso urakka on nyt takana, sillä messukohteet sisustetaan yksityiskohtia myöten asutun näköisiksi. Yksityiskohta lastenhuoneen koristevalaisimesta.
Komea punamusta tyyli yhdistää perinteisen ja modernin.
Perinnetaloistaan tunnetun keski-pohjalaisen Kannustalon messukohde Pohjamaa yhdistää perinteisen ja modernin. Punamusta värimaailma on lämmin ja näyttävä. Kookkaat ikkunat korostavat nykyaikaista ilmettä.


Kannustalon tyylikkääseen kokonaisuuteen sopivat kiinteät LED-valaisimet toimitti Winled Oy. Kodin valaistussuunnittelusta lisätietoa voit lukea täältä.

Lisää juttuja mielenkiintoisista Asuntomessukohteista luvassa Valaistusblogissa tulevina viikkoina! Tykkää siis Valaistusblogin sivusta Facebookissa.

Author image
Moi! Lempivärini sisustuksessa on turkoosi. Kokemusta on kertynyt copywriterin, käsikirjoittajan ja toimittajan töistä. Vapaa-ajalla bloggaan, pyöräilen ja piirtelen.